Pasta estilo vieira

Pasta estilo vieira

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: pasta
Calorías: 551.44kcal

Preparación: 25 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 45 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 400 g pasta
  • 400 g tomate triturado
  • 100 g xamón serrano cortado en taquiños
  • 50 g cebola picada
  • 3 cdas aceite de oliva
  • 1 cdiña sal
  • 1 cdiña azucre

Instrucións paso a paso

  • Picar a cebola moi fina e dourala en aceite.
  • Engadir o tomate triturado e un chisco de azucre para cortar a acidez. Sazonar con coidado porque o xamón engadirá máis sal. Deixar cocer a salsa ata que estea a medio facer.
  • Engadir os taquiños de xamón e un chisco de viño branco e cociñar todo xunto uns minutos.
  • Mentres, cocer a pasta en abundante auga con sal e un chorriño de aceite. Escoar e poñer nun bol.
  • Verter a salsa sobre a pasta e servir.

Nutrición

Calorías: 551.44kcal | Carbohidratos: 80.73g | Proteínas: 19.45g | Graxa: 16.41g | Graxa saturada: 3.25g | Colesterol: 15.5mg | Sodio: 1471.21mg | Potasio: 550.12mg | Fibra: 4.61g | Azucre: 6.83g | Vitamina A: 833.25IU | Vitamina C: 14.63mg | Calcio: 36.46mg | Ferro: 1.89mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top