Polo asado ao Ribeiro

Polo asado ao Ribeiro

Prato: Prato principal
Cociña: Española, Galega
Keyword: polo
Calorías: 226.24kcal

Preparación: 25 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 30 minutes
Total Time: 1 hour 55 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 polo
  • 1 vaso viño branco do Ribeiro
  • aceite de oliva
  • sal
  • ½ limón

Instrucións paso a paso

  • Unha vez limpo e vaciado o polo, sazónase, méteselle dentro o medio limón, e colócase nunha fonte de forno, regándoo con aceite de oliva e medio vaso de ribeiro branco.
  • Ásase a forno medio/alto durante 1 hora aproximadamente, dándolle a volta varias veces para que se doure ben por todas partes e regádoo de cando en vez co preve que se forma co viño, o aceite e o propio xugo que vai soltano o polo.
  • Cando o polo estea asado, retírase e colócase a fonte no lume, engadíndolle o resto do viño.
  • Ráspase ben o fondo da fonte para aproveitar a parte torrada e déixase reducir un pouco.
  • Sérvese con patatas fritidas e o preve nunha salseira.

Nutrición

Calorías: 226.24kcal | Carbohidratos: 2.24g | Proteínas: 3.89g | Graxa: 17.98g | Graxa saturada: 2.52g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 11.36mg | Sodio: 1186.83mg | Potasio: 118.69mg | Fibra: 0.2g | Azucre: 0.76g | Vitamina A: 6.92IU | Vitamina C: 4.05mg | Calcio: 9.07mg | Ferro: 0.38mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio