Pucheiro de bonito

Publicada por Miguel o 12/05/17

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg bonito sen limpar
  • 1 cebola troceada
  • 2 pemento verde troceados
  • 1 pemento encarnado troceado
  • 4 pataca troceadas
  • fumet
  • 1 taza salsa de tomate

Nutrición

Calorías: 425kcal | Carbohidratos: 29g | Proteínas: 64g | Fat: 4g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 1g | Colesterol: 114mg | Sodio: 270mg | Potasio: 1972mg | Fibra: 3g | Azucre: 6g | Vitamina A: 1050IU | Vitamina C: 108.9mg | Calcio: 70mg | Ferro: 2.3mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar e trocear as verduras.
  • Limpar o bonito e cortalo en dados. Reservar a pel e as espiñas.
  • Salpementar e deixar repousar.
  • Facer un fumet cos restos do peixe, cebola e loureiro.
  • Mentres, frixir os pementos e reservar.
  • No mesmo aceite, sofrixir a cebola.
  • Engadir as patacas troceadas, a salsa de tomate, e fumet ata cubrilo todo.
  • Deixar cocer, a lume mediano, ata que as patacas estean listas.
  • Engadir o peixe e os pementos e retirar do lume.
  • Deixar repousar 5 minutos.
Puchero de bonito
Pucheiro de bonito

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg bonito sen limpar
  • 1 cebola troceada
  • 2 pemento verde troceados
  • 1 pemento encarnado troceado
  • 4 pataca troceadas
  • fumet
  • 1 taza salsa de tomate

Instrucións paso a paso

  • Limpar e trocear as verduras.
  • Limpar o bonito e cortalo en dados. Reservar a pel e as espiñas.
  • Salpementar e deixar repousar.
  • Facer un fumet cos restos do peixe, cebola e loureiro.
  • Mentres, frixir os pementos e reservar.
  • No mesmo aceite, sofrixir a cebola.
  • Engadir as patacas troceadas, a salsa de tomate, e fumet ata cubrilo todo.
  • Deixar cocer, a lume mediano, ata que as patacas estean listas.
  • Engadir o peixe e os pementos e retirar do lume.
  • Deixar repousar 5 minutos.
Puchero de bonito
Información nutricional
Pucheiro de bonito
Cantidade por ración
Calorías 425 Calorías da graxa 36
% valor diario*
Fat 4g6%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 1g
Colesterol 114mg38%
Sodio 270mg11%
Potasio 1972mg56%
Carbohidratos 29g10%
Fibra 3g12%
Azucre 6g7%
Proteínas 64g128%
Vitamina A 1050IU21%
Vitamina C 108.9mg132%
Calcio 70mg7%
Ferro 2.3mg13%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.