Mexillóns escabechados

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg mexillón
  • 3 dente de allo
  • 1 cda pemento doce
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • 3 follas loureiro

Nutrición

Calorías: 289kcal | Carbohidratos: 13g | Proteínas: 26g | Fat: 16g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 8g | Colesterol: 315mg | Sodio: 743mg | Potasio: 825mg | Fibra: 2g | Azucre: 0.5g | Vitamina A: 2250IU | Vitamina C: 6.6mg | Calcio: 10mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar ben os mexillóns, mergullándoos en auga con sal e remexéndoos ben.
  • Poñer auga a ferver nunha pota grande e engadir os mexillóns. Deixar que fervan ata que se abran as cunchas.
  • Retirar das cunchas e rexeitar aqueles que non se abran.
  • Meter nun recipiente, cubríndoos con aceite e engadindo vinagre en proporción de dúas partes de aceite por unha de vinagre.
  • Engadir os allos fileteados, unhas follas de loureiro cortadas en anaquiños e unha cullerada de pemento doce, mesturando todo moi ben.
  • Deixalos nesta salsa unhas horas antes de os servir.
Mexillóns escabechados

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg mexillón
  • 3 dente de allo
  • 1 cda pemento doce
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • 3 follas loureiro

Instrucións paso a paso

  • Limpar ben os mexillóns, mergullándoos en auga con sal e remexéndoos ben.
  • Poñer auga a ferver nunha pota grande e engadir os mexillóns. Deixar que fervan ata que se abran as cunchas.
  • Retirar das cunchas e rexeitar aqueles que non se abran.
  • Meter nun recipiente, cubríndoos con aceite e engadindo vinagre en proporción de dúas partes de aceite por unha de vinagre.
  • Engadir os allos fileteados, unhas follas de loureiro cortadas en anaquiños e unha cullerada de pemento doce, mesturando todo moi ben.
  • Deixalos nesta salsa unhas horas antes de os servir.
Información nutricional
Mexillóns escabechados
Cantidade por ración
Calorías 289 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 8g
Colesterol 315mg105%
Sodio 743mg31%
Potasio 825mg24%
Carbohidratos 13g4%
Fibra 2g8%
Azucre 0.5g1%
Proteínas 26g52%
Vitamina A 2250IU45%
Vitamina C 6.6mg8%
Calcio 10mg1%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.