Mexillóns escabechados

Mexillóns escabechados

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 361.1kcal

Preparación: 50 minutes
Tempo de cocción: 5 minutes
Total Time: 55 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 kg mexillón
  • 3 dente allo
  • 1 cda pemento doce
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • 3 follas loureiro

Instrucións paso a paso

  • Limpar ben os mexillóns, mergullándoos en auga con sal e remexéndoos ben.
  • Poñer auga a ferver nunha pota grande e engadir os mexillóns. Deixar que fervan ata que se abran as cunchas.
  • Retirar das cunchas e rexeitar aqueles que non se abran.
  • Meter nun recipiente, cubríndoos con aceite e engadindo vinagre en proporción de dúas partes de aceite por unha de vinagre.
  • Engadir os allos fileteados, unhas follas de loureiro cortadas en anaquiños e unha cullerada de pemento doce, mesturando todo moi ben.
  • Deixalos nesta salsa unhas horas antes de os servir.

Nutrición

Calorías: 361.1kcal | Carbohidratos: 6.86g | Proteínas: 15.59g | Graxa: 30.12g | Graxa saturada: 4.32g | Colesterol: 35.7mg | Sodio: 367.96mg | Potasio: 461.28mg | Fibra: 0.77g | Azucre: 0.18g | Vitamina A: 989.4IU | Vitamina C: 11.34mg | Calcio: 48.08mg | Ferro: 5.93mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top