Empanada de bacallau con pasas

Publicada por Miguel o 08/05/17

A receita da empanada galega é moi variada, e neste caso empregamos unha masa que leva unha parte de viño branco. É unha masa con fermento, polo que é necesario deixala repousar para que levede.

Para facela, ademais, utilizamos unha Thermomix. Se non se ten Thermomix, ou unha máquina amasadora, e temos que facer a masa á man, convén non esquecer quentar os líquidos co fermento antes de os mesturar coa fariña.

Ingredientes

Servings 4 persoas


Recheo

  • 2 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • 300 g bacallau desalgado
  • 50 g pasa sen pebidas

Masa

  • 100 g aceite de oliva de facer o recheo
  • 130 g auga
  • 80 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 500 g fariña forte

Nutrición

Calorías: 783kcal | Carbohidratos: 106g | Proteínas: 32g | Fat: 28g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 19g | Colesterol: 32mg | Sodio: 1364mg | Potasio: 1010mg | Fibra: 17g | Azucre: 11g | Vitamina A: 1400IU | Vitamina C: 121.3mg | Calcio: 90mg | Ferro: 6.1mg

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
  • Quentar aceite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
  • Escoar e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
  • Escaldar o bacallau, durante 1 minuto, en auga con leite. Esmiuzar e retirar as espiñas.
  • Picar as pasas e, xunto co bacallau, incorporar ao sofrito. Deixar repousar.

Masa

  • Poñer no vaso da Thermomix 100 g do aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 80 g de viño branco e 20 g de fermento.
  • Programar 90 segundos, 40ºC, velocidade 3.
  • Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
  • Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.

Empanada

  • Prequentar o forno a 200ºC
  • Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
  • Poñer unha das metades na fonte e, sobre ela, a zaragallada.
  • Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un burato no centro.
  • Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
  • Deixar arrefriar sobre unha reixa.
Empanada de bacalao con pasas (masa vino blanco)
Empanada de bacallau con pasas

A receita da empanada galega é moi variada, e neste caso empregamos unha masa que leva unha parte de viño branco. É unha masa con fermento, polo que é necesario deixala repousar para que levede.

Para facela, ademais, utilizamos unha Thermomix. Se non se ten Thermomix, ou unha máquina amasadora, e temos que facer a masa á man, convén non esquecer quentar os líquidos co fermento antes de os mesturar coa fariña.

Ingredientes

Servings 4 persoas


Recheo

  • 2 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • 300 g bacallau desalgado
  • 50 g pasa sen pebidas

Masa

  • 100 g aceite de oliva de facer o recheo
  • 130 g auga
  • 80 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 500 g fariña forte

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
  • Quentar aceite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
  • Escoar e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
  • Escaldar o bacallau, durante 1 minuto, en auga con leite. Esmiuzar e retirar as espiñas.
  • Picar as pasas e, xunto co bacallau, incorporar ao sofrito. Deixar repousar.

Masa

  • Poñer no vaso da Thermomix 100 g do aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 80 g de viño branco e 20 g de fermento.
  • Programar 90 segundos, 40ºC, velocidade 3.
  • Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
  • Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.

Empanada

  • Prequentar o forno a 200ºC
  • Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
  • Poñer unha das metades na fonte e, sobre ela, a zaragallada.
  • Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un burato no centro.
  • Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
  • Deixar arrefriar sobre unha reixa.
Empanada de bacalao con pasas (masa vino blanco)
Información nutricional
Empanada de bacallau con pasas
Cantidade por ración
Calorías 783 Calorías da graxa 252
% valor diario*
Fat 28g43%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 19g
Colesterol 32mg11%
Sodio 1364mg57%
Potasio 1010mg29%
Carbohidratos 106g35%
Fibra 17g68%
Azucre 11g12%
Proteínas 32g64%
Vitamina A 1400IU28%
Vitamina C 121.3mg147%
Calcio 90mg9%
Ferro 6.1mg34%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.