Empanada de bacallau con pasas

Empanada de bacallau con pasas

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: bacallau, empanada
Calorías: 735.59kcal

Preparación: 1 hour
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour 30 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

Recheo

  • 2 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 4 cda aceite de oliva virxe extra
  • 300 g bacallau desalgado
  • 50 g pasa sen pebidas

Masa

  • 100 g aceite de oliva de facer o recheo
  • 130 g auga
  • 80 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 500 g fariña forte

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Cortar á xuliana as cebolas e o pemento.
  • Quentar aeite de oliva virxe extra, 4 ou 5 culleradas, e sofrixir a cebola e o pemento.
  • Escoar o rustrido e reservar o aceite (vai utilizarse para facer a masa).
  • Escaldar o bacallau durante 1 minuto en auga e leite. Esmiuzar e retirar as espiñas.
  • Picar as pasas e, xunto co bacallau, mesturar cos vexetais. Deixar repousar.

Masa

  • Poñer no vaso da Thermomix 100 g do aceite de facer a zaragallada, 130 g de auga, 80 g de viño branco e 20 g de fermento.
  • Programar 90 segundos, 40º C, velocidade 3.
  • Logo, engadir 400 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man ata integrar 100 g máis de fariña.
  • Deixar repousar, tapada, durante 1 hora.

Empanada

  • Prequentar o forno a 200ºC
  • Dividir a masa en dúas metades e estendelas do tamaño da fonte a utilizar.
  • Poñer unha das metades na fonte e, sobre ela, o recheo.
  • Tapar coa otra metade da masa. Selar os bordos e facer un buraco no centro.
  • Pintar con ovo batido e enfornar durante 30 minutos (200ºC)
  • Deixar arrefriar sobre unha reixa.

Nutrición

Calorías: 735.59kcal | Carbohidratos: 72.55g | Proteínas: 42.49g | Graxa: 28.77g | Graxa saturada: 4.07g | Colesterol: 76mg | Sodio: 3523.03mg | Potasio: 1006.23mg | Fibra: 3.88g | Azucre: 2.77g | Vitamina A: 693.38IU | Vitamina C: 30.24mg | Calcio: 107.4mg | Ferro: 2.67mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio