Arroz con verduras ao curry

Publicada por Miguel o 05/05/17

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 240 g arroz
  • 50 g cebola finamente picada
  • 3 allo tenro finamente picados
  • 1 cenoria finamenta picada
  • 5 champiñón troceados
  • 1 tomate relado
  • 1 cdña azucre
  • sal
  • curry en po
  • 3 cda aceite de oliva
  • 750 g auga

Nutrición

Calorías: 346kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 6g | Fat: 11g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 8g | Sodio: 603mg | Potasio: 316mg | Fibra: 3g | Azucre: 3g | Vitamina A: 2450IU | Vitamina C: 8.3mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.9mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha paelleira ou tixola grande e fonda, quentar aceite de oliva para sofritir as verduras.
  • Sofritir as verduras nesta orde, deixando pasar un ou dous minutos antes de engadir a seguinte: cebola, allos tenros, cenoria, feixóns verdes e champiñóns. Deixar cociñar todo xunto durante uns minutos.
  • De seguido, engadir o tomate relado, no que teremos incorporado unha chisca de azucre e a mesma cantidade de sal. Tapar e deixar que se refogue todo xunto de 3 a 5 minutos.
  • Engadir o arroz e refogar ben, incorporar a auga, sal e curry ao gusto, e deixar cocer.
  • Unha vez que empeza a ferver, calcular uns 17 a 20 minutos de cocción.
  • Unha vez feito, deixar repousar, tapado, durante 5 minutos.
Arroz con verduras al curry
Arroz con verduras ao curry

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 240 g arroz
  • 50 g cebola finamente picada
  • 3 allo tenro finamente picados
  • 1 cenoria finamenta picada
  • 5 champiñón troceados
  • 1 tomate relado
  • 1 cdña azucre
  • sal
  • curry en po
  • 3 cda aceite de oliva
  • 750 g auga

Instrucións paso a paso

  • Nunha paelleira ou tixola grande e fonda, quentar aceite de oliva para sofritir as verduras.
  • Sofritir as verduras nesta orde, deixando pasar un ou dous minutos antes de engadir a seguinte: cebola, allos tenros, cenoria, feixóns verdes e champiñóns. Deixar cociñar todo xunto durante uns minutos.
  • De seguido, engadir o tomate relado, no que teremos incorporado unha chisca de azucre e a mesma cantidade de sal. Tapar e deixar que se refogue todo xunto de 3 a 5 minutos.
  • Engadir o arroz e refogar ben, incorporar a auga, sal e curry ao gusto, e deixar cocer.
  • Unha vez que empeza a ferver, calcular uns 17 a 20 minutos de cocción.
  • Unha vez feito, deixar repousar, tapado, durante 5 minutos.
Arroz con verduras al curry
Información nutricional
Arroz con verduras ao curry
Cantidade por ración
Calorías 346 Calorías da graxa 99
% valor diario*
Fat 11g17%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 8g
Sodio 603mg25%
Potasio 316mg9%
Carbohidratos 56g19%
Fibra 3g12%
Azucre 3g3%
Proteínas 6g12%
Vitamina A 2450IU49%
Vitamina C 8.3mg10%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.9mg5%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.