Sopa de porro e pataca

Sopa de porro e pataca

Prato: Primeiro prato
Cociña: Española
Keyword: patacas, porros, sopa
Calorías: 259.99kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Unha deliciosa sopa de porros e patacas moi sinxela de preparar
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 3 porro
  • 5 pataca pequenas
  • 6 cda aceite de oliva
  • 1.5 l auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar os porros lonxitudinalmente á metade e logo ao ancho en anacos pequenos, de aproximadamente 1 cm de grosor
  • Cortar as patacas en cubos moi pequenos.
  • Poñer o aceite nunha pota a quentar e refogar os porros asegurándose de que non se queimen.
  • Unha vez que os porros estean tenros, engadir as patacas e a auga ou o caldo e sal.
  • Deixar cocer ata que as patacas estean tenras e estea lista para comer.

Nutrición

Calorías: 259.99kcal | Carbohidratos: 31.05g | Proteínas: 3.53g | Graxa: 14.26g | Graxa saturada: 1.99g | Sodio: 30.18mg | Potasio: 676.66mg | Fibra: 3.92g | Azucre: 2.84g | Vitamina A: 744.65IU | Vitamina C: 33.25mg | Calcio: 50.89mg | Ferro: 2.12mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio