Sopa de porro e pataca

Publicada por Marta o 14/10/18

Una deliciosa sopa de puerros y patatas muy sencilla de preparar

Ingredientes

Servings 6 persoaas


  • 3 porro
  • 5 pataca pequenas
  • 6 cdas aceite de oliva
  • 1.5 l auga
  • sal

Nutrición

Calorías: 198kcal | Carbohidratos: 20g | Proteínas: 2g | Fat: 12g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 9g | Colesterol: 0.1mg | Sodio: 412mg | Potasio: 357mg | Fibra: 2g | Azucre: 3g | Vitamina A: 850IU | Vitamina C: 8.3mg | Calcio: 30mg | Ferro: 1.1mg

Instrucións paso a paso

  • Cortar os porros lonxitudinalmente á metade e despois ao ancho en anaquiños pequenos, aproximadamente 1 cm de grosor
  • Cortar as patacas en dados moi pequenos.
  • Poñer a quentar o aceite nunha pota e refogar os porros con coidado de que non se queimen.
  • Unha vez que os porros están tenros, engadir as patacas e a auga ou caldo e salgar.
  • Deixar cocer ata que as patacas estean tenras e xa está lista para comer.
Sopa de puerros y patatas
Sopa de porro e pataca

Una deliciosa sopa de puerros y patatas muy sencilla de preparar

Ingredientes

Servings 6 persoaas


  • 3 porro
  • 5 pataca pequenas
  • 6 cdas aceite de oliva
  • 1.5 l auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cortar os porros lonxitudinalmente á metade e despois ao ancho en anaquiños pequenos, aproximadamente 1 cm de grosor
  • Cortar as patacas en dados moi pequenos.
  • Poñer a quentar o aceite nunha pota e refogar os porros con coidado de que non se queimen.
  • Unha vez que os porros están tenros, engadir as patacas e a auga ou caldo e salgar.
  • Deixar cocer ata que as patacas estean tenras e xa está lista para comer.
Sopa de puerros y patatas
Información nutricional
Sopa de porro e pataca
Cantidade por ración
Calorías 198 Calorías da graxa 108
% valor diario*
Fat 12g18%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 9g
Colesterol 0.1mg0%
Sodio 412mg17%
Potasio 357mg10%
Carbohidratos 20g7%
Fibra 2g8%
Azucre 3g3%
Proteínas 2g4%
Vitamina A 850IU17%
Vitamina C 8.3mg10%
Calcio 30mg3%
Ferro 1.1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.