Ameixas ao Ribeiro

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g ameixa
  • 1 vaso viño branco Ribeiro
  • 1 cdña fariña
  • 1/2 cebola
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 316kcal | Carbohidratos: 11g | Proteínas: 26g | Fat: 15g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 68mg | Sodio: 1278mg | Potasio: 695mg | Fibra: 0.4g | Azucre: 1g | Vitamina A: 600IU | Vitamina C: 38.8mg | Calcio: 110mg | Ferro: 28.4mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha tixola dourar en aceite a cebola picada moi fina.
  • Cando estea case dourada engadir a fariña, refogándoa para que no saiba a cru, e o viño branco do Ribeiro.
  • Cando a salsa empece a espesar, incorporar as ameixas e deixar cocer ata que estean todas abertas.
  • Empoar con pirixel picado e servir. Non aproveitar as ameixas que non se abran.
Ameixas ao Ribeiro

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g ameixa
  • 1 vaso viño branco Ribeiro
  • 1 cdña fariña
  • 1/2 cebola
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha tixola dourar en aceite a cebola picada moi fina.
  • Cando estea case dourada engadir a fariña, refogándoa para que no saiba a cru, e o viño branco do Ribeiro.
  • Cando a salsa empece a espesar, incorporar as ameixas e deixar cocer ata que estean todas abertas.
  • Empoar con pirixel picado e servir. Non aproveitar as ameixas que non se abran.
Información nutricional
Ameixas ao Ribeiro
Cantidade por ración
Calorías 316 Calorías da graxa 135
% valor diario*
Fat 15g23%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 68mg23%
Sodio 1278mg53%
Potasio 695mg20%
Carbohidratos 11g4%
Fibra 0.4g2%
Azucre 1g1%
Proteínas 26g52%
Vitamina A 600IU12%
Vitamina C 38.8mg47%
Calcio 110mg11%
Ferro 28.4mg158%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.