Ameixas ao Ribeiro

Ameixas ao Ribeiro

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 318.84kcal

Preparación: 5 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Tempo de lavado de ameixas: 6 hours
Total Time: 6 hours 15 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 400 g ameixa
  • 1 vaso viño branco Ribeiro
  • 1 cdiña fariña
  • ½ cebola
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha tixola, dourar a cebola ben picada en aceite.
  • Cando estea case dourada engadir a fariña, refogándoa para que no saiba a cru, e o viño branco do Ribeiro.
  • Cando a salsa empece a espesar, incorporar as ameixas e deixar cocer ata que estean todas abertas.
  • Empoar con perexil picado e servir. Non aproveitar as ameixas que non se abran.

Nutrición

Calorías: 318.84kcal | Carbohidratos: 6.54g | Proteínas: 4.79g | Graxa: 21.32g | Graxa saturada: 2.96g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 9mg | Sodio: 2512.82mg | Potasio: 124.89mg | Fibra: 0.33g | Azucre: 1.88g | Vitamina A: 90.35IU | Vitamina C: 1.29mg | Calcio: 28.14mg | Ferro: 1.02mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio