Choco con fideos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 choco mediano (500 g)
  • ¼ pemento encarnado
  • ½ cebola
  • 1 chorriño viño branco
  • 250 g salsa de tomate
  • 200 g fideo
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 545kcal | Carbohidratos: 46g | Proteínas: 48g | Fat: 16g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 280mg | Sodio: 2342mg | Potasio: 1494mg | Fibra: 5g | Azucre: 8g | Vitamina A: 2250IU | Vitamina C: 108.9mg | Calcio: 260mg | Ferro: 17.3mg

Instrucións paso a paso

  • Douramos o pemento vermello e reservámolo.
  • No mesmo aceite poñemos a cebola moi picada e, cando estea dourada, o choco, limpo e cortado en anacos.
  • Logo de douralo un pouco, engadimos o viño e a auga ata cubrilo e deixamos cocer.
  • A media cocción, engádense os fideos, e a salsa de tomate. Se fai falta, engadimos tamén máis auga (suficiente para cubrir os fideos).
  • Deixamos cocer a lume lento ata que estean listos. Engadimos o pemento vermello e servimos.
Sepia con fideos
Choco con fideos

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 choco mediano (500 g)
  • ¼ pemento encarnado
  • ½ cebola
  • 1 chorriño viño branco
  • 250 g salsa de tomate
  • 200 g fideo
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Douramos o pemento vermello e reservámolo.
  • No mesmo aceite poñemos a cebola moi picada e, cando estea dourada, o choco, limpo e cortado en anacos.
  • Logo de douralo un pouco, engadimos o viño e a auga ata cubrilo e deixamos cocer.
  • A media cocción, engádense os fideos, e a salsa de tomate. Se fai falta, engadimos tamén máis auga (suficiente para cubrir os fideos).
  • Deixamos cocer a lume lento ata que estean listos. Engadimos o pemento vermello e servimos.
Sepia con fideos
Información nutricional
Choco con fideos
Cantidade por ración
Calorías 545 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 280mg93%
Sodio 2342mg98%
Potasio 1494mg43%
Carbohidratos 46g15%
Fibra 5g20%
Azucre 8g9%
Proteínas 48g96%
Vitamina A 2250IU45%
Vitamina C 108.9mg132%
Calcio 260mg26%
Ferro 17.3mg96%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.