Costela de porco adobada ao forno

Costela de porco adobada ao forno

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: costela de porco
Calorías: 670.17kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 1000 g costela de porco
  • 4 cdiñas pemento doce
  • 1 cdiña pemento picante
  • 3 dente allo triturados
  • 2 groliños viño branco
  • 1 cdiña ourego
  • sal
YouTube video

Instrucións paso a paso

  • Prepare o adobo mesturando 4 culleradiña de pemento doce, 1 culleradiña de pemento picante, 3 dentes de allo triturados, ourego ao gusto e un chisco de viño branco.
  • Remexer ben para mesturar todo.
  • Untar as costelas co adobo e deixar así ata o día seguinte.
  • Prequentar o forno a 220ºC.
  • Salgar as costelas e poñelas nunha bandexa de forno.
  • Regar cun pouco de viño branco.
  • Enfornar durante 50 minutos, dándolles a volta á metade da coción e regando de cando en vez co xugo.
  • Logo dos 50 minutos, subir a bandexa e poñer o gratinador para tostar as costelas. Deixar 5 minutos por cada lado.

Nutrición

Calorías: 670.17kcal | Carbohidratos: 3.51g | Proteínas: 36.82g | Graxa: 55.08g | Graxa saturada: 17.65g | Graxa trans: 0.52g | Colesterol: 186.67mg | Sodio: 967.6mg | Potasio: 668.36mg | Fibra: 1.51g | Azucre: 0.5g | Vitamina A: 1653.41IU | Vitamina C: 0.98mg | Calcio: 60.09mg | Ferro: 3.16mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top