Fabas con xamón e tomate

Fabas con xamón e tomate

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: fabas, salsa de tomate, xamón
Calorías: 282.5kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 35 minutes
As fabas con xamón e tomate son unha receita moi sinxela, especialmente se empregamos fabas cocidas. As fabas, en castelán "habas", coñécense tamén como "habichuelas", "judías blancas", "alubias"... En Galicia usamos normalmente o termo "fabas" e as "Fabas de Lourenzá" son famosas por ter Indicación Xeográfica Protexida. Con elas fixen esta receita.
Como dixemos, a receita é moi sinxela se non temos que cocer as fabas. Así que o máis difícil sería facer a salsa de tomate. Animádevos a facer estas fabas con xamón e tomate que están deliciosas!
Se queres saber como cociño fabas, podes ver o vídeo das Fabas con polbo.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 300 g fabas cocidas
  • 1000 g tomate
  • 1 cebola
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Dourar a cebola picada en aceite e engadir o tomate pelado e triturado. Sazonar.
  • Cociñar durante aproximadamente 15 minutos.
  • Engadir 1 vaso de viño e deixar evaporar o alcol.
  • Engadir o xamón cortado en anacos e as fabas, xa cocidas.
  • Cocer durante 2 ou 3 minutos e servir.

Nutrición

Calorías: 282.5kcal | Carbohidratos: 31.83g | Proteínas: 19.46g | Graxa: 9.38g | Graxa saturada: 3.15g | Colesterol: 31mg | Sodio: 607.1mg | Potasio: 1067.4mg | Fibra: 11.34g | Azucre: 8.02g | Vitamina A: 2083.05IU | Vitamina C: 36.96mg | Calcio: 86.58mg | Ferro: 2.94mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio