Luras na súa tinta

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Esta receita de luras na súa tinta é moi sinxela. O máis complicado é limpar as luras, pero iso poden facelo na peixaría. Grazas a iso, nós só teremos que facer a salsa e cocer as luras nela.

A salsa, nesta receita, é moi simple pois, ademais da tinta, soamente leva allo, cebola, viño branco e un pouco de fariña para espesala. Finalmente, tamén se lle engade un pouco de pirixel picado.

Hai outras receitas nas que tamén se utilizan outros ingredientes como tomates, pementos, etc. A min gústame así.

O acompañamento máis tradicional para as luras na súa tinta é o arroz branco.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1200 g lura limpas e troceadas
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cda fariña
  • aceite de oliva
  • pirixel picado
  • sal
  • 100 g arroz branco
  • 1 bolsa tinta de choco concentrada

Nutrición

Calorías: 434kcal | Carbohidratos: 37g | Proteínas: 41g | Fat: 10g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 583mg | Sodio: 11741mg | Potasio: 706mg | Fibra: 1g | Azucre: 1g | Vitamina A: 50IU | Vitamina C: 19.8mg | Calcio: 90mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Dourar a cebola e o allo picados a lume lento, en aceite de oliva.
  • Incorporar unha cullerada de fariña e refogar ben.
  • A continuación refogar as luras, limpas e cortadas en anacos, durante uns 5 minutos.
  • Engadir o viño e deixar que evapore o alcol.
  • Incorporar as tintas disoltas en auga.
  • Salgar e deixar cocer aproximadamente 30 minutos.
  • Se a salsa espesa demasiado engadir un pouco máis de auga. Se, pola contra, queda moi solta deixar cocer uns 5 minutos coa pota destapada.
  • Un pouco antes de terminar a coción, engadir o perexil picado e deixar cocer uns minutos.
  • Servir con arroz branco
Calamares en su tinta
Luras na súa tinta

Esta receita de luras na súa tinta é moi sinxela. O máis complicado é limpar as luras, pero iso poden facelo na peixaría. Grazas a iso, nós só teremos que facer a salsa e cocer as luras nela.

A salsa, nesta receita, é moi simple pois, ademais da tinta, soamente leva allo, cebola, viño branco e un pouco de fariña para espesala. Finalmente, tamén se lle engade un pouco de pirixel picado.

Hai outras receitas nas que tamén se utilizan outros ingredientes como tomates, pementos, etc. A min gústame así.

O acompañamento máis tradicional para as luras na súa tinta é o arroz branco.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1200 g lura limpas e troceadas
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cda fariña
  • aceite de oliva
  • pirixel picado
  • sal
  • 100 g arroz branco
  • 1 bolsa tinta de choco concentrada

Instrucións paso a paso

  • Dourar a cebola e o allo picados a lume lento, en aceite de oliva.
  • Incorporar unha cullerada de fariña e refogar ben.
  • A continuación refogar as luras, limpas e cortadas en anacos, durante uns 5 minutos.
  • Engadir o viño e deixar que evapore o alcol.
  • Incorporar as tintas disoltas en auga.
  • Salgar e deixar cocer aproximadamente 30 minutos.
  • Se a salsa espesa demasiado engadir un pouco máis de auga. Se, pola contra, queda moi solta deixar cocer uns 5 minutos coa pota destapada.
  • Un pouco antes de terminar a coción, engadir o perexil picado e deixar cocer uns minutos.
  • Servir con arroz branco
Calamares en su tinta
Información nutricional
Luras na súa tinta
Cantidade por ración
Calorías 434 Calorías da graxa 90
% valor diario*
Fat 10g15%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 583mg194%
Sodio 11741mg489%
Potasio 706mg20%
Carbohidratos 37g12%
Fibra 1g4%
Azucre 1g1%
Proteínas 41g82%
Vitamina A 50IU1%
Vitamina C 19.8mg24%
Calcio 90mg9%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.