Luras na súa tinta

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel, o 25/12/2001

Luras na súa tinta

Unha receita moi sinxela de luras na súa tinta. A salsa é moi simple pois só leva allo, cebola e, finalmente, un pouco de perexil picado. Pódense acompañar dun arroz branco.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Luras na súa tinta
Cantidade por ración
Calorías 434 Calorías da graxa 90
% valor diario*
Graxa total 10g 15%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 5g
Colesterol 583mg 194%
Sodio 11741mg 489%
Potasio 706mg 20%
Carbohidratos totais 37g 12%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 1g
Proteínas 41g 82%
Vitamina A 1%
Vitamina C 24%
Calcio 9%
Ferro 12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

4 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Luras na súa tinta
Cantidade por ración
Calorías 434 Calorías da graxa 90
% valor diario*
Graxa total 10g 15%
Graxas saturadas 2g 10%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 5g
Colesterol 583mg 194%
Sodio 11741mg 489%
Potasio 706mg 20%
Carbohidratos totais 37g 12%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 1g
Proteínas 41g 82%
Vitamina A 1%
Vitamina C 24%
Calcio 9%
Ferro 12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Dourar a cebola e o allo picados a lume lento, en aceite de oliva.
  2. Incorporar unha cullerada de fariña e refogar ben.
  3. A continuación refogar as luras, limpas e cortadas en anacos, durante uns 5 minutos.
  4. Engadir o viño e deixar que evapore o alcol.
  5. Incorporar as tintas disoltas en auga.
  6. Salgar e deixar cocer aproximadamente 30 minutos.
  7. Se a salsa espesa demasiado engadir un pouco máis de auga. Se, pola contra, queda moi solta deixar cocer uns 5 minutos coa pota destapada.
  8. Un pouco antes de terminar a coción, engadir o perexil picado e deixar cocer uns minutos.
  9. Servir con arroz branco

 

Calamares en su tinta

 

1 comentario en “Luras na súa tinta”

  1. HOY HE PREPARADO ESTOS CALAMARES EN SU TINTA, Y ME HAN SALIDO FANTASTICOS, GRACIAS A LA RECETA SENCILLA, Y DE SABOR QUE RICOS. FACIL, BARATO, Y COMIDA NATURAL CON SABOR A MAR

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.

Lareiras.gal utiliza cookies propias y de terceros con fines estadísticos. Si continúa navegando, entendemos que acepta su uso según nuestra Política de privacidad y cookies.

Lareiras.gal utiliza cookies propias e de terceiros con fins estatísticos. Se continúa navegando, entendemos que acepta o seu uso según a nosa Política de privacidade e cookies.

Lareiras.gal uses its own and third-party cookies for statistical purposes. If you continue browsing, we understand that you accept its use according to our Privacy and Cookies Policy.

ACEPTAR
Aviso de cookies