Follas de limón

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 09/02/2019

As follas de limón son unha sobremesa tradicional de Galicia moi típica da época de Entroido pero, desgraciadamente, está a caer no esquecemento. En realidade, son moito máis coñecidas as Orellas de Entroido ou as Flores. Na rexión de Murcia tamén as fan, senón iguais, practicamente, e chámanse ” paparajotes”.

Para preparar as follas de limón utilízanse, como soporte da pasta, follas de limoeiro. Aínda que menos utilizadas, tamén serven as da laranxeira. E as follas deben estar moi limpas e, ademais, ben secas para que se adhira ben a pasta. Ollo! as follas non se comen.

Hai quen deixa as follas do limoeiro unha vez feitas pero eu prefiro quitalas canto antes para que non se reblandezan e non saian demasiado aceitosas.

Por último, con estas cantidades saíronme 50 follas (no vídeo 40). A diferenza estriba soamente no tamaño das follas.

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 200 g fariña
  • 250 ml leite
  • 2 ovo
  • 1 cda azucre
  • extracto de limón
  • 50 folla de limoeiro
  • aceite de oliva para freír
  • azucre para espolvorear

Nutrición

Calorías: 110kcal | Carbohidratos: 18g | Proteínas: 4g | Fat: 2g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 0.3g | Graxa monoinsaturada: 1g | Colesterol: 51mg | Sodio: 27mg | Potasio: 73mg | Fibra: 1g | Azucre: 3g | Vitamina A: 50IU | Calcio: 40mg | Ferro: 1.1mg

Instrucións paso a paso

  • Cunha batedora ou variñas mesturar a fariña, o leite, os dous ovos, a cullerada de azucre e unhas pingas da esencia de limón, ata formar unha pasta fina.
  • Deixar repousar a masa unha media horal
  • Somerxer as follas de limoeiro na pasta e ir fritíndoas en aceite quente. Coidado coa temperatura do aceite pois, ao levar leite e azucre, a mestura pode se queimar axiña.
  • Escoar nun papel de cociña para retirar o exceso de graxa, reitrar as follas de limoeiro (opciona) e empoar con azucre.
Hojas de limón
Follas de limón

As follas de limón son unha sobremesa tradicional de Galicia moi típica da época de Entroido pero, desgraciadamente, está a caer no esquecemento. En realidade, son moito máis coñecidas as Orellas de Entroido ou as Flores. Na rexión de Murcia tamén as fan, senón iguais, practicamente, e chámanse ” paparajotes”.

Para preparar as follas de limón utilízanse, como soporte da pasta, follas de limoeiro. Aínda que menos utilizadas, tamén serven as da laranxeira. E as follas deben estar moi limpas e, ademais, ben secas para que se adhira ben a pasta. Ollo! as follas non se comen.

Hai quen deixa as follas do limoeiro unha vez feitas pero eu prefiro quitalas canto antes para que non se reblandezan e non saian demasiado aceitosas.

Por último, con estas cantidades saíronme 50 follas (no vídeo 40). A diferenza estriba soamente no tamaño das follas.

Ingredientes

Servings 10 persoas


  • 200 g fariña
  • 250 ml leite
  • 2 ovo
  • 1 cda azucre
  • extracto de limón
  • 50 folla de limoeiro
  • aceite de oliva para freír
  • azucre para espolvorear

Instrucións paso a paso

  • Cunha batedora ou variñas mesturar a fariña, o leite, os dous ovos, a cullerada de azucre e unhas pingas da esencia de limón, ata formar unha pasta fina.
  • Deixar repousar a masa unha media horal
  • Somerxer as follas de limoeiro na pasta e ir fritíndoas en aceite quente. Coidado coa temperatura do aceite pois, ao levar leite e azucre, a mestura pode se queimar axiña.
  • Escoar nun papel de cociña para retirar o exceso de graxa, reitrar as follas de limoeiro (opciona) e empoar con azucre.
Hojas de limón
Información nutricional
Follas de limón
Cantidade por ración
Calorías 110 Calorías da graxa 18
% valor diario*
Fat 2g3%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 0.3g
Graxa monoinsaturada 1g
Colesterol 51mg17%
Sodio 27mg1%
Potasio 73mg2%
Carbohidratos 18g6%
Fibra 1g4%
Azucre 3g3%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 50IU1%
Calcio 40mg4%
Ferro 1.1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.