Roupa vella #2

Roupa vella #2

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: carne de porco, patacas, tomate
Calorías: 630.51kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 40 minutes
A roupa vella é, basicamente, o aproveitamento que facemos das carnes que sobran do cocido. Hoxe preséntovos unha receita moi saborosa e sinxela que facía miña nai cando eu era cativa. Consiste, simplemente, en esmiuzar as carnes, que poden ser lacón, costela, chourizo, rabo, tenreira, polo… Logo, fritir unhas patacas e servilo todo xunto con salsa de tomate, que pode ser natural ou de bote. No caso de sobraren tamén patacas cocidas, pódense cortar en anacos e fritir lixeiramente en lugar de facer patacas fritas novas. Garanto que está boísima. Aquí vos deixo a ligazón a outra receita de roupa vella
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 300 g carne de porco sobrante do cocido
  • 2 pataca grandes
  • 600 g salsa de tomate

Instrucións paso a paso

  • Esmiuzar a carne sobrante do cocido (chourizo, costela, lacón…) e reservar
  • Poñer a quentar a salsa de tomate.
  • Fritir as patacas.
  • Cando estea quente a salsa incorporar a carne esmiuzada e as patacas.
  • Remover con coidado mesturando ben. Deixar que se quente todo xunto uns minutos.
  • Servir.

Nutrición

Calorías: 630.51kcal | Carbohidratos: 53.35g | Proteínas: 33.59g | Graxa: 32.52g | Graxa saturada: 11.93g | Colesterol: 108mg | Sodio: 1668.78mg | Potasio: 2320.23mg | Fibra: 9.18g | Azucre: 14.41g | Vitamina A: 1313.76IU | Vitamina C: 64.01mg | Calcio: 85.56mg | Ferro: 6.04mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio