Feixóns verdes con allada

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g feixón verde
  • 2 ovo cocidos
  • 2 pataca
  • ½ cebola
  • 2 cda aceite de oliva
  • 1 cda pemento doce
  • 1 cda vinagre
  • sal

Nutrición

Calorías: 375kcal | Carbohidratos: 32g | Proteínas: 14g | Fat: 21g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 12g | Colesterol: 212mg | Sodio: 1251mg | Potasio: 1099mg | Fibra: 9g | Azucre: 12g | Vitamina A: 4500IU | Vitamina C: 10.7mg | Calcio: 50mg | Ferro: 3.1mg

Instrucións paso a paso

  • Límpanse de fíos os feixóns e cócense coas patacas e media cebola en abundante auga con sal.
  • Nunha tixola prepárase un refogo con aceite de oliva e os allos fileteados.
  • Cando os allos estean dourados retírase a tixola do lume e engádese unha cullerada pequena de pemento doce e o vinagre.
  • Pódese engadir tamén un pouco do caldo de cocer os feixóns. Bótase esta mestura por riba dos feixóns e as patacas, acompañando todo dos ovos cocidos.
Feixóns verdes con allada

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g feixón verde
  • 2 ovo cocidos
  • 2 pataca
  • ½ cebola
  • 2 cda aceite de oliva
  • 1 cda pemento doce
  • 1 cda vinagre
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpanse de fíos os feixóns e cócense coas patacas e media cebola en abundante auga con sal.
  • Nunha tixola prepárase un refogo con aceite de oliva e os allos fileteados.
  • Cando os allos estean dourados retírase a tixola do lume e engádese unha cullerada pequena de pemento doce e o vinagre.
  • Pódese engadir tamén un pouco do caldo de cocer os feixóns. Bótase esta mestura por riba dos feixóns e as patacas, acompañando todo dos ovos cocidos.
Información nutricional
Feixóns verdes con allada
Cantidade por ración
Calorías 375 Calorías da graxa 189
% valor diario*
Fat 21g32%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 12g
Colesterol 212mg71%
Sodio 1251mg52%
Potasio 1099mg31%
Carbohidratos 32g11%
Fibra 9g36%
Azucre 12g13%
Proteínas 14g28%
Vitamina A 4500IU90%
Vitamina C 10.7mg13%
Calcio 50mg5%
Ferro 3.1mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.