Lentellas

Lentellas

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Española
Keyword: legumbres
Calorías: 704.83kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 50 minutes
Total Time: 1 hour 5 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 400 g lentellas pardinas
  • 1 chourizo en toros ou en taquiños
  • 100 g xamón serrano en taquiños
  • 2 dente allo opcional
  • ½ medio cebola finamente picada
  • 3 cda aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cda vinagre (opcional)
  • auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Quentar 2 ou 3 culleradas de aceite de oliva nunha pota e dourar a cebola e os allos (os allos son opcionais) finamente picados.
  • Logo engadir o chourizo e o xamón e sofrixir durante 1 ou 2 minutos.
  • Engadir o viño, as lentellas e auga ata as cubrir completamente e un pouco máis xa que durante a cocción aumentará o seu volume.
  • Engadir sal e un groliño de vinagre (opcional) e deixar cocer a lume lento-medio ata que as lentellas estean cocidas.

Nutrición

Calorías: 704.83kcal | Carbohidratos: 63.4g | Proteínas: 39.44g | Graxa: 27.27g | Graxa saturada: 7.53g | Colesterol: 46.44mg | Sodio: 899.25mg | Potasio: 1096.05mg | Fibra: 30.77g | Azucre: 3.19g | Vitamina A: 216.19IU | Vitamina C: 5.91mg | Calcio: 69.27mg | Ferro: 9mg

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio