Pescada ao forno con xamón

Pescada ao forno con xamón

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 498.35kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1000 g pescada en filetes
  • 1000 g tomate
  • ½ cebola
  • 2 dentes allo
  • 1 copa viño branco
  • 1 grolo augardente
  • 200 g xamón serrano
  • aceite de oliva
  • sal
YouTube video

Instrucións paso a paso

  • Prequentar o forno a 180ºC
  • Nunha tixola con aceite, sofrixir o allo e a cebola ben picados.
  • A continuación, engadir os tomates pelados e triturados. Refogar uns minutos.
  • Engadir o viño e o coñac. Cociñar de 8 a 10 minutos.
  • Mentres, colocar a pescada, sazonada, nunha fonte untada con aceite de oliva, botarlle unhas pingas de viño branco e meter no forno.
  • Engadir o xamón cortado en cubos pequenos á salsa e cociñar durante 3-5 minutos.
  • Despois de 10 minutos no forno, retirar a pescada e botar a salsa sobre ela.
  • Enfornar de novo durante 5-7 minutos.

Nutrición

Calorías: 498.35kcal | Carbohidratos: 12.57g | Proteínas: 55.72g | Graxa: 19.4g | Graxa saturada: 4.52g | Colesterol: 31mg | Sodio: 794.8mg | Potasio: 1708.86mg | Fibra: 3.18g | Azucre: 7.53g | Vitamina A: 2082.81IU | Vitamina C: 35.37mg | Calcio: 141.14mg | Ferro: 3.88mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top