Pisto

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • ½ cabaciña
  • 2 tomate
  • 1 folla loureiro
  • 1 cda pemento doce
  • sal
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 198kcal | Carbohidratos: 18g | Proteínas: 4g | Fat: 15g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Sodio: 1177mg | Potasio: 721mg | Fibra: 7g | Azucre: 8g | Vitamina A: 7050IU | Vitamina C: 219.5mg | Calcio: 50mg | Ferro: 3.1mg

Instrucións paso a paso

  • Para preparar o pisto, córtanse as verduras e dados e refóganse nun fondo de aceite, primeiro as máis duras (cebolas, pementos e allos) e logo a cabaciña.
  • Cando estean listas engádese a folla de loureiro, os tomates pelados e cortados tamén en dados e a cullerada de pemento doce.
  • Tápase o pucheiro e déixase cocer durante 20 minutos.
  • Normalemente sérvese acompañado de ovos fritidos.
Pisto

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 1 pemento encarnado
  • 1 pemento verde
  • 2 dente de allo
  • ½ cebola
  • ½ cabaciña
  • 2 tomate
  • 1 folla loureiro
  • 1 cda pemento doce
  • sal
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Para preparar o pisto, córtanse as verduras e dados e refóganse nun fondo de aceite, primeiro as máis duras (cebolas, pementos e allos) e logo a cabaciña.
  • Cando estean listas engádese a folla de loureiro, os tomates pelados e cortados tamén en dados e a cullerada de pemento doce.
  • Tápase o pucheiro e déixase cocer durante 20 minutos.
  • Normalemente sérvese acompañado de ovos fritidos.
Información nutricional
Pisto
Cantidade por ración
Calorías 198 Calorías da graxa 135
% valor diario*
Fat 15g23%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Sodio 1177mg49%
Potasio 721mg21%
Carbohidratos 18g6%
Fibra 7g28%
Azucre 8g9%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 7050IU141%
Vitamina C 219.5mg266%
Calcio 50mg5%
Ferro 3.1mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.