Receitas

Mexillóns ao natural

Mexillóns ao natural

Mexillóns ao natural Ingredientes de Mexillóns ao natural 1 kg mexillón sal limón Instrucións paso a paso Límpanse ben os mexillóns, sacándolles as barbas e lavándoos ben en auga. Escóanse e póñense a quentar nunha pota cun fondo de auga e sal. Ao abrírense, van retirándose e xa están listos para comer. Poden aliñarse cunhas …

Mexillóns ao natural Read More »

Tortilla de torresmos

Tortilla de torresmos

Tortilla de torresmos A tortilla de torresmos leva fariña, ovos e auga. Rechea con torresmos que se friten antes para engraxar a tixola. Ingredientes 2 liscos touciño cortado en anacos pequenos 2 ovos 5 culleradas fariña auga sal Instrucións paso a paso Mesturando fariña e auga faise unha pasta bastante espesa e incorpóranse os dous …

Tortilla de torresmos Read More »

Lingua

Lingua con tomate

  Como preparar unha receita de lingua de tenreira estufada con salsa de tomate, cebola, loureiro e viño branco

Rapantes fritidos

Rapantes fritidos

Os rapantes fritidos son unha receita moi fácil de elaborar. Que os limpen na peixaría. Aínda así, cando chego á casa, lavaos e os deixo escoar ben. Unha vez secos só tes que aderezalos, envolvelos cun pouco de fariña e fritilos. Tan sinxelo coma iso. O galo é un peixe branco e en Galicia coñécese …

Rapantes fritidos Read More »

Pisto

Pisto

Receita de pisto con pemento vermello, pemento verde, tomates, cabaciña, cebola, allo e pemento. Por suposto, o aceite de oliva non falta. O pisto manchego, tamén coñecido simplemente como pisto, é un prato tradicional de cociña española que consiste nunha fritida de varias verduras de composición variable, posiblemente as máis accesibles durante a tempada nun …

Pisto Read More »

Chícharos con xamón

Chícharos con xamón

  Un prato moi rico e moi rápido de elaborar se empregamos chícharos enlatados.

Sopa de cocido

Sopa de cocido

Sopa de cocido A sopa de cocido faise, como o seu propio nome indica, os días que se fai cocido en casa. E faise co caldo no que cociñamos as carnes. Por suposto, estamos a referirnos aquí á sopa que se fai co caldo de facer o cocido galego. Hai quen lle pon algún tropezón …

Sopa de cocido Read More »

Feixóns verdes con allada

Feixóns verdes con allada

Feixóns verdes con allada Receita de feixóns verdes con allada. A allada é un aderezo ou salsa típico da gastronomía de Galicia. Os seus ingredientes básicos son o aceite, allos e pemento doce. O feixón é unha planta herbácea anual, da familia das papilionáceas. Cultívase nas hortas polo seu froito, comestible, tanto seco como verde, …

Feixóns verdes con allada Read More »

Pementos de Padrón

Pementos de Padrón

Pementos de Padrón Os denominados Pementos de Padrón ou de Herbón son unha variedade de pemento (Capsicum annuum L.) categorizada como Indicación Xeográfica Protexida con denominación de orixe, orixinaria do concello coruñés de Padrón. O nome de Herbón vén do topónimo da parroquia padronense onde esta variedade foi introducida polos monxes franciscanos, procedente das Américas. Trátase dun pemento de pequenas dimensións que ten, como particularidade gastronómica, ademais do seu intenso sabor, o feito …

Pementos de Padrón Read More »

Scroll ao inicio