Receitas

Fabas con ameixas

Fabas con ameixas

  As ameixas teñen que lavarse ben deixándoas en auga con sal durante unhas horas para que solten as areas. A receita pódese facer con fabas xa cocidas en conserva, pero eu fíxena cocendo as fabas. Se o facemos así, hai que telas en remollo desde a noite anterior.

Follas de limón

Follas de limón

  As follas de limón son unha sobremesa tradicional galega moi propia da época do Entroido pero, por desgraza, está caendo no esquecemento.

Luras na súa tinta

Luras na súa tinta

Esta receita de luras na súa tinta é moi sinxela. O máis complicado é limpar as luras, pero iso pódese facer na peixaría. Grazas a iso, só teremos que facer a salsa e cocer nela as luras.

Fabas con xamón e tomate

Fabas con xamón e tomate

  As fabas con xamón e tomate son unha receita moi sinxela, especialmente se empregamos fabas cocidas.

Vieiras ao forno á galega

Vieiras ao forno á galega

  Esta receita de vieiras ao forno é tradicional de Galicia. Como en todas as receitas, ten as súas variantes segundo o costume de cada casa.

Pescada con berberechos

Pescada con berberechos

  Unha receita sinxela pero moi saborosa. O sabor danllo os berberechos xa que o seu caldo é o que se usa para cociñar a pescada.

Scroll ao inicio